Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

ΤΟ "ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ" ΤΟΥ ΣΗΜΙΤΗ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ....


To σκάνδαλο της Χαλκιδικής: Χρυσός και χαλκός. Έρευνα του FRANCE2 

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhFb7jUyDbzC0tm_O2j2uFq80iI77F7lfTjwdP7H8gmoP0Uk__46hS_XYUNfb551YNZn4VMkyTcjW0f-8jJUqe-nhxogoj6xxrN7AipXSi4axaGXrU1FO0mGvVVLwBBxh_y88xSaTISY0bk/s640/1.png

Από GBAL 
Το βίντεο προέρχεται από το Γαλλικό κανάλι FRANCE2 και  είναι εξόχως αποκαλυπτικό για το τι συμβαίνει στην Ελλάδα. Αναφέρεται στο θέμα της Καναδικής εταιρείας ELDORADO GOLD  και την επένδυση χρυσού στην Χαλκιδική. Αναφέρεται ακόμη σε ένα μικρό δώρο του Ελληνικού κράτους προς την Καναδική εταιρεία, αξίας ενός(1) Ευρώ, δηλαδή για ένα ολόκληρο δάσος, αξίας 1 Ευρώ(!!!!!!!) . Ένα δάσος που δεν έχει δένδρα για εκμετάλλευση, αλλά χαλκό, εκατοντάδες χιλιάδες τόνοι χαλκού, που δεν χρειάζεται και πολύ να σκάψεις, είναι στην επιφάνεια σχεδόν του εδάφους, 
αξίας πολλών δισσεκατομυρίων. 
Και πίσω από όλα αυτά, αναφέρεται ένα όνομα: Χρήστος Πάχτας. Τι συμβαίνει λοιπόν; Δέστε το ρεπορτάζ του Γαλλικού καναλιού, το οποίο είναι και με Ελληνικούς υπότιτλους και θα καταλάβετε. Άχ πατρίδα!..
TO NTOKYMANTEΡ ΓΑΛΛΙΚΟΥ ΚΑΝΑΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ: "ΚΥΡΙΕ ΠΑΧΤΑ ΥΠΗΡΞΕ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ";
ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ: "ΚΥΡΙΕ ΠΑΧΤΑ ΥΠΗΡΞΕ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ";
Συντάχθηκε απο τον/την Makelaris Στις 17 Φεβρουαρίου 2013 - 22:11.

paxtas
Συγκλονιστικό ρεπορτάζ της εκπομπής "Envoye Special" του δεύτερου Γαλλικού καναλιού για το ασύληπτο ξεπούλημα στη Χαλκιδική.
"Γι περισσότερα π 35 χρόνια κρυβαν μ τν καλύτερο τρόπο τνρυκτ πλοτο τς λλάδος. Τώρα πο πλέον τ φησαν ν μαθευτπουλον τν γ μ τν παίσχυντη δικαιολογία τς δημιουργίας θέσεωνργασίας.
Γιατς τς κινήσεις χρειάζονται γραικύλοι κα μισέλληνες πο κατόρθωσαν νπλανήσουν τος νθρώπους π σειρ τν. Σ ατν τν κίνηση πρωταγωνιστς εναι  Χρστος Πάχτας κπρόσωπος το πεχθος εδους τν προδοτν τς πολυβασανισμένης λλάδος.
Τ Μέσα Μαζικς ξαθλιώσεως  λλις βοθροκάναλα, παιξαν κι ατ τνπουλο όλο τους γιατν τν θνικ πώλεια κα καταστροφ τοπεριβάλλοντος (συγκρίνετε τ λόγια το θνικο προδότη κα καταστροφέα ΓΑΠ γι πράσινη νάπτυξη κα τν νθέλληνα Α. Σαμαρ), μ ναδεικνύοντας τθέμα φήνοντας τος λιγοστος νθρώπους τς περιοχς ν λθουν ντιμέτωποι μ τος νεγκέφαλους τν ΜΑΤ στν προσπάθεια ν διεκδικήσουν τ δικαιό τους.
λοι σοι γνώριζαν (δημοσιογράφοι κα μή) κα δν δημοσίευσαν τ θέμα, μαζμ τος ναλώσιμους πραιτωριανος τν ΜΑΤ νήκουν στν δια κατηγορία τν προδοτν κα μαυραγοριτν".
(Σχόλιο στο youtube κι όχι αναφορά του site. Το αναδημοσιεύουμε για να αντιληφθούμε τι πιστεύουν κάτοικοι της περιοχής για τον Πάχτα και την τεράστια επένδυση που ξεπουλάει την πατρίδα)

28.12.12
«Πόσα πήρες» ρώτησε Γαλλίδα δημοσιογράφος στον Πάχτα για τα Χρυσωρυχεία στην Χαλκιδική
Το Γαλλικό κρατικό τηλεοπτικό κανάλι France2, στην εκπομπή του «Ειδικός απεσταλμένος», παρουσίασε μια εκπομπή για την Ελλάδα, με τίτλο «Ελλάδα: Το μεγάλο ξεπούλημα». Το κανάλι είναι πανεθνικής εμβέλειας και την συγκεκριμένη εκπομπή, εγκυρότατη, την βλέπουν εκατομμύρια τηλεθεατές.
Στα 25 περίπου λεπτά της εκπομπής γίνεται εκτενής αναφορά για τα περιουσιακά στοιχεία και την κληρονομιά που έβγαλε η χώρα μας κυριολεκτικά στο σφυρί (νησιά, λιμάνια, παλάτια, ακόμα και μεταλλεία), καθώς και για τις κακοδαιμονίες μας.
Το τελευταίο μέρος της εκπομπής (αυτό που προβάλλουμε) αφορά την πονεμένη ιστορία των μεταλλείων χρυσού στην Χαλκιδική και τον σκοτεινό ρόλο του Χρήστου Πάχτα σ’ αυτήν.  
«Πόσα πήρες;», τον ρωτά η δημοσιογράφος κι αυτός εθίγη, η τιμή του δηλαδή (κυριολεκτικά, όπως επεσήμανε εύστοχα ένα άλλο blog) και σταμάτησε την συνέντευξη. 
 
Όταν ο Πάχτας διέκοψε τη συνέντευξη με τους Γάλλους

ΒΙΝΤΕΟ-Όταν ο Πάχτας διέκοψε τη συνέντευξη με τους Γάλλους
 Το συνεργείο του τηλεοπτικού σταθμού France 2 είχε κανονίσει συνέντευξη με τον δήμαρχο Αριστοτέλη και πρώην υπουργό Χρήστο Πάχτα. Όταν η δημοσιογράφος ρώτησε για το "σκάνδαλο διαφθοράς" (όπως η ίδια είπε), η συνέντευξη... διεκόπη. Το ρεπορτάζ του γαλλικού καναλιού αφορά στα ακίνητα του δημοσίου που πρόκειται να πωληθούν και ο τίτλος του ρεπορτάζ είναι: Η Ελλάδα προς πώληση.
Ιδιαίτερη μνεία στο ρεπορτάζ γίνεται και στα μεταλλεία χρυσού Χαλκιδικής. Η δημοσιογράφος ρώτησε τον κύριο Πάχτα για το "σκάνδαλο διαφθοράς". Θα δείτε την απάντηση του στο 23ο λεπτό (Το βίντεο είναι στα γαλλικά)

ΔΙΕΘΝΕΣ ΡΕΖΙΛΙΚΙ ΤΟΥ ΠΑΧΤΑ, ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΧΤΕΣ ΒΡΑΔΥ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ" ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ

Από December Riots

 
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi2Z_vCIQEwwut4HuvgX9qSvJhgT1GJsd60xt7j1hyphenhyphen8ODiN8B_MfAFTDpCrKsNa_XBvLI-_5S9FHYgh0DZatay_8ymHjNiZC0dHSMhzYt0GBj9Z89MEx920-e4Qfl6iAPqGKItNxSovE_8/s400/25ce25a725cf258125ce25ae25cf258325cf258425ce25bf25cf258225ce25a025ce25ac25cf258725cf258425ce25b125cf2582.jpg
 
Σε ρεπορτάζ του ENVOYE SPECIAL της FRANCE 2 που υπογράφουν οι Αlexia Kefalas, Michel Tardy, Olivier Leplant, και προβλήθηκε το βράδυ της Παρασκευής, εμφανίστηκε και ο αμίμητος Χρήστος Πάχτας, γνωστό "στέλεχος" του "μαζί-τα-φάγαμε" ΠΑΣΟΚ, του κόμματος που ξεπούλησε την πατρίδα. Το θέμα ήταν η ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ, η καταστροφή του δάσους στις Σκουριές, στα πλαίσια μιάς γενικότερης έρευνας για την οικονομική κρίση που οδηγεί στο ξεπούλημα της χώρας. 
Οταν η Alexia Kefalas έκανε μια πολύ απλή, απλούστατη, ερώτηση στον θρασύτατο Χρήστο Πάχτα (γνωστό και από το σκάνδαλο Στέγγου που είχε αποκαλύψει ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος) για το τι απαντά στις κατηγορίες που του προσάπτουν οι ακτιβιστές της Χαλκιδικής για οικονομικά σκάνδαλαhttp://www.previewshots.com/images/v1.3/t.gif(όπως την "εξυπηρέτηση" στην TVX GOLD που φέσωσε με 20 εκατομμύρια ευρώ τους 'Ελληνες φορολογούμενους), ο Πάχτας έβγαλε το μικρόφωνο και διέκοψε τη συνέντευξη γιατί "εθίγη" η "τιμή" του-μάλλον κυριολεκτικά και όχι μεταφορικά (LOL).
Τέτοια έλλειψη ψυχραιμίας ο τρισμέγιστος δήμαρχος Αριστοτέλη! Γιατί άραγε; Αφού δεν έχει τίποτα να κρύψει...

Δεν υπάρχουν σχόλια: