Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2013

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ

ΑΡΓΥΡΙΟΣ Γ. ΔΑΓΚΊΛΑΣ
ΣΑΝΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ - 63073
 

Η/Τ: haos290@gmail.com - Ιστοσελίδος "Χάους Διεθνούς"
ΣΑΝΑ, 20 ΙΟΥΝΙΟΥ 2013 

"Το Ελληνικό Δημόσιο, δεν πρόκειται ΠΟΤΕ να γίνει "Δημόσιο"
αν δεν απολυθεί ή δεν συνταξιοδοτηθεί,
και ο τελευταίος σημερινός κηφηνοϋπάλληλός του".

ΠΡΟΣ:
α) ΥΠΟΥΡΓΟ Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας
Πειραιώς 40, 10437 - ΑΘΗΝΑΙ
β) Ανάρτηση ως έχει, σε ιστοσελίδες Διαδικτύου
 


Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
 1. Από την 1η Ιανουαρίου του 2010, είμαι συνταξιούχος του ΟΓΑ, καταβάλλοντας εμπρόθεσμα στον Οργανισμό όλες τις οικονομικές οφειλές μου, μέχρι δεκάρας του Ευρώ. Αυτός ο συνταξιοδοτικός φορέας, ήταν προσωπική μου επιλογή. Ο ΟΓΑ μέχρι στιγμής, δεν μου έχει αποδώσει εισόδημα συντάξεως (από 1-1- 2Ο10 έως 20-6-2013), ούτε δέκατο του Ευρώ. Σε αλληλογραφία που έχω με τον ΟΓΑ, ή απάντηση ήταν περίπου, "εάν δεν τακτοποιήσεις την εκκρεμότητά σου με τον ΟΑΕΕ, δεν πρόκειται να σου δώσουμε σύνταξη ΠΟΤΕ".
 2. Η συναλλαγή μου με τον ΟΑΕΕ ως ασφαλιστικό φορέα, άρχισε από το 2001. Όταν κι εγώ άρχισα επιτήδευμα στην Οικονομική Υπηρεσία (ΔΟΥ) της περιοχής μου, με την επωνυμία "ΕΚΔΟΣΕΙΣ - ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ" (Έκδοση επαρχιακών εφημερίδων, περιοδικών). Από το 2001 έως τον Μάιο του 2010, όποτε ήθελε ο ΟΑΕΕ με ασφάλιζε "υποχρεωτικά" -αφού εγώ είχα ήδη μόνιμη ασφάλιση στον ΟΓΑ για τα πάντα- και όποτε ήθελε, με απασφάλιζε (με έδιωχνε), απλά ενημερώνοντάς με, μόνον. Τίποτ' άλλο. Το βιβλιάριο υγείας του ΟΑΕΕ που με υποχρέωσαν να παραλάβω ως ιατροφαρμακευτική ασφάλιση, δεν το χρησιμοποίησα ΠΟΤΕ. Όλα αυτά τα χρόνια, επειδή άλλα πλήρωνα άλλα δεν πλήρωνα, από τα γνωστά χαρτάκια-επιταγές των οφειλών που μου έστελνε ο ΟΑΕΕ μέσω ΕΛΤΑ, αλλά και γιατί πραγματικά, δεν ήξερα πότε ήμουν, και πότε δεν ήμουν ασφαλισμένος στον ΟΑΕΕ, καταλήξαμε στα δικαστήρια και κάποιες οφειλές τις πλήρωσα μέσω διακανονισμού. Μέχρι που σε κάποια στιγμή ο ΟΑΕΕ σταμάτησε, να μου στέλνει κι αυτές τις επιταγές των εισφορών που έπρεπε να πληρώσω στα ΕΛΤΑ (το 2008-9).
 3. Το τελευταίο ενημερωτικό έγγραφο που πήρα από τον ΟΑΕΕ, ήταν 13-5-2010. Στο οποίο μου ζητούσε κάποια δικαιολογικά (ΑΜΚΑ, Βιβλιάριο Ενσήμων, ταχυπληρωμές, ταυτότητα, διακοπή επιτηδεύματος ΔΟΥ, διακοπή Επιμελητηρίου). Τα έστειλα ολα, πλην της διακοπής ΔΟΥ και Επιμελητηρίου.
 4. Στις 24-1-2013, πήραν (ο ΟΑΕΕ) μέσω ανταποκρίτριας του ΟΓΑ στα Σανά (Άννα Πανταζή, υπάλληλος Δήμου Πολυγύρου), ακριβές αντίγραφο Διακοπής του επιτηδεύματος μου στην ΔΟΥ, από 30-6-2011. Ενημέρωση ή όχληση για τυχόν εκκρεμμότητές μου οικονομικές προς τον Οργανισμό ή ελλειπτικά στοιχεία του φακέλου, ΟΥΔΕΜΙΑ πήρα από τον ΟΑΕΕ, για χρονικό διάστημα πέντε (5) μηνών.  
 5. Σήμερα, 20-6-2013, συμπτωματικά έμαθα από τον ΟΓΑ, χωρίς καμία απολύτως, επίσημη ενημέρωση και από αυτόν, αλλά προφορικά μέσω της ανταποκρίτριάς του (Άννας Πανταζή), ότι δεν πρόκειται ΠΟΤΕ να μου πληρώσουν την σύνταξη (ο ΟΓΑ), αν δεν τακτοποιήσω την εκκρεμμότητά μου με τον ΟΑΕΕ. Σημειωτέον, ότι ο ΟΓΑ είναι ο κύριος και καταληκτικός ασφαλιστικός μου φορέας, ο οποίος μου παρακρατεί παράνομα σύνταξη 3,5 ετών, και μου ωφείλει ήδη, μισθούς 3,5 ετών με όλους τους τόκους. Την οποία στους άλλους συναδέλφους μου του ΟΓΑ, συνταξιούχους, καταβάλει κανονικά από 1-1-2010. 
 6. Στον ΟΑΕΕ Πολυγύρου που πήγα σήμερα 20/6 αμέσως, να μάθω σε ποιο σημείο βρίσκεται η υπόθεσή μου, μια αγέρωχη και ωραία εκεί μέσα που αναπληρούσε και τον Προϊστάμενο Βατζιά Ευθύμιο, με αποστόμωσε ότι ο φάκκελός μου έχει ελλείψεις. Όταν της είπα "φέρε τον φάκκελό μου να δούμε τι ελλείψεις έχει;", διέταξε έναν υποτακτικό της, να της φέρει τον φάκκελο από το ΑΡΧΕΙΟ! Μετά πολλών κόπων και βασάνων, ο φάκκελος ευρέθη, και διεπίστωσε η ίδια η αναπληρώτρια του ΟΑΕΕ στον Πολύγυρο ιδίοις όμμασι, ότι η μόνη εκκρεμμότητα που είχε ο φάκκελος ήταν μόνον το χαρτί διακοπής του Επιμελητρίου! Στην οργίλη αντίδρασή μου ότι "αυτό το χαρτί δεν αποτελεί στοιχείο πληρότητος φακκέλου" (το παραδέχθηκε μετά και η ίδια), και ότι στην αλληλογραφία μου του 2010, έλεγα στον ΟΑΕΕ, "αυτό το χαρτί ζητείστε το υπηρεσιακά" (από το Επιμελητήριο που ήταν δίπλα), μου απάντησε "Εμείς δεν κάνουμε υπηρεσιακές αλληλογραφίες... Αλλά εν πάσει περιπτώσει, είναι θέμα Προϊσταμένου". "Και που είναι ο Προϊστάμενος;", "Είναι άρρωστος ο πατέρας του και έφυγε από την δουλειά". "Και όταν αρρωσταίνουν οι πατεράδες των δημοσίων υπαλλήλων και προϊσταμένων διαλύονται οι δημόσιες υπηρεσίες; Αύριο θα είναι εδώ;". "Όχι, την Τρίτη...". "Γιατί; Αύριο θα αρρωστήσει, ή θα πεθάνει μήπως, η μάνα του;". "Σας είπα κύριε, την Τρίτη...". "Δηλαδή το 3ήμερο του Αγίου Πνεύματος, αυτός το έκανε 5θήμερο, το ξεκίνησε από σήμερα;". "Είπα κύριε, την Τρίτη...". "Ποιος τον αναπληρεί;". "Εγώ". "Ορίστε, άρχισε βλέπεις τον φάκκελο εσύ. Τώρα...". "Είναι θέμα προϊσταμένου,. Αλλά εγώ για να ενημερωθώ στον φάκκελο, πρέπει να τον διαβάζω 10 μέρες(!)...". "Εντάξει. Την Τρίτη που θα έρθω, φρόντισε να τον έχεις αποστηθίσει...". 
Σύμφωνα με τα παραπάνω, ερωτάσθαι κύριε Υπουργέ. Εσείς που βγαίνεται αθυρόστομα κάθε τρεις και μία, διαβεβαιώνεται τον Ελληνικό λαό ότι από τούδε και στο εξής, την "Εποχή της Τρόικας", θα συνταξιοδοτείται, το πολύ, μέσα σε χρονικό διάστημα 3 μηνών:

 1. Γιατί ο ΟΓΑ δεν μου έχει καταβάλει ακόμα την κύρια σύνταξή μου και του ΙΚΑ, που είναι διεκπεραιωμένη σ' αυτόν εδώ και 3 χρόνια; Προφασιζόμενος του κόσμου τις ανοησίες -από τον ΟΑΕΕ θα πάρω, αν θα πάρω σύμφωνα με τα ένσημά μου που έχω καταβάλει ή χρωστώ, ούτε 25 ευρώ τον μήνα! Εγινε μήπως, αβανταδόρος, σκαμνάκι του ΟΑΕΕ, και δεν το έχει καταλάβει;
 2. Με ποιο νόμο του Κράτους, και με ποια αιτία, μου "παρακρατεί" ο ΟΓΑ μισθούς 3,5 ετών;
 3. Με ποιο νόμο του Κράτους, και με ποια δικαιολογία, ο ΟΓΑ "υπεξαιρεί" χρήματα του Ελληνικού δημοσίου προς εμένα, 3,5 ετών;
 4. Οι κύριοι δημόσιοι υπάλληλοι του ΟΓΑ, μπήκαν στον κόπο μήπως, να με ρωτήσουν, αυτά τα τελευταία 3,5 χρόνια απένταρος και άφραγκος εγώ, ΠΩΣ ΖΩ; και από που συντηρούμαι;
 5. Να μου επιστραφούν όλα τα χρήματα που πλήρωσα ως ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στον ΟΑΕΕ, την οποία ούτε χρειάστηκα, ούτε χρησιμοποίησα ποτέ (έχω βιβλιάριο υγείας ΟΓΑ, από το 1980).
Παρακαλώ,
ενεργείστε τάχιστα, ώστε να μου καταβληθεί ΑΜΕΣΩΣ ή σύνταξη μου, του ΟΓΑ.
Ακόμα, ενημερώστε με υπεύθυνα, σε ποιες διώξεις πειθαρχικές ή ποινικές προχωρήσατε, ώστε οι εμπλεκόμενοι παραπάνω υπάλληλοι του δημοσίου να βρεθούν και να τιμωρηθούν (Βατζιάς Ευθύμιος, και Αναπληρώτρια Προϊσταμένη του ΟΑΕΕ Πολυγύρου, Υπάλληλοι του ΟΓΑ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη).
Εάν δεν βρεθούν και δεν τιμωρηθούν παραδειγματικά αυτοί οι υπάλληλοι κύριε Υπουργέ, οι οποίοι συνεχίζουν στο άθλιο ραχατλήδικο και ωχαδερφίστικο καθεστώς της τελευταίας 50ετίας και χρεοκοπίας μας, αυτό το Κράτος, σας το λέμε εμείς υπεύθυνα κύριε Υπουργέ, δεν πρόκειται να γίνει ή να διορθωθεί, ΠΟΤΕ.

Αργύριος Γ. Δαγκίλας
Απλήρωτος Συνταξιούχος του ΟΓΑ.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
 • Γραφείο Πρωθυπουργού.
 • Υπουργό Οικονομικών.
 • Πολιτικά Γραφεία Ν. Δημοκρατίας.
 • Πολιτικά Γραφεία "Χρυσής Αυγής"
 • Πολιτικά Γραφεία "Ανεξαρτήτων Ελλήνων".
 • Πολιτικό Γραφείο Βουλευτού Ελληνικού Κοινοβουλίου Ηλία Κασιδιάρη.
 • Πολιτικό Γραφείο Βουλευτού Ελληνικού Κοινοβουλίου   Παναγιώτη Ηλιοπούλου: p.iliopoulos@parliament.gr
 • Πολιτικό Γραφείο βουλευτου Νίκου Νικολόπουλου: ninikolopoulos@gmail.com
Το παραπάνω αναρτήθηκε στις ιστοσελίδες:
http://haos290.blogspot.gr/
http://dimosiaallilografia.blogspot.gr/
http://tagraptamenoyn.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: